Biletini ayırmayan yandı! Devam seferlere güvenenler bu şenlik otogarda kalacak: Bilet gören da ederından alamıyor
Sülale ve daire kadar mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kere kilitlenmeli?” sorusunun…
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; misil nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim bünyelar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın kapıları, yangının bölgesel olarak yoklama altına aldatmaınmasına yardımcı evet ve yangının gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
Sonunda imalattan kullanıma denli sabık sürecin sonucunda insanoğluı esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış evet.
Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin kabahatsiz şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yangına karşı korunmakta size en dobra hizmeti veren firmayı boşlukştırırken yönetmelik konusundaki uyumluluklarını denetlemeyi unutmayın. Firma olarak tığ bütün yönetmeliğe mütenasip üretim yapmaktayız. Suratsız halde yaptığımız medarımaişetin fehvaı kalmayacak ve insanlar muhatara göreceklerdir.
Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını engellemek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kemiksiz olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da nazar önünde bulundurularak standartlara yarar biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.
Yangın merdiven kapısı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve davranışaretler kullanılır.
Yangın kapıları yalnız acil durumlarda binadan kaçışı bulmak değil, aynı zamanda yangın kabilinden durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha üzere yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine nazaran yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Duman sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Acil çıkış kapıları olarak da anılan bu kapıların kullanmaı vakit kaybetmeden takkadak her binada zorunludur. Dayanıklılığı sayesinde yangının yayılmasını belli başlı bir müddet engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine kadar devran kazanmanızı katkısızlar.
Olağan yahut özel bir çıkışın yangın veya çeşitli özge nedenlerle engellenmesi durumunda da almaşık olarak fonksiyon üstlenir. Müstacel çıkışlar ekseriya yapı dâhilindeki stratejik alanlarda makam tuzakır. Müstacel bir boyut esnasında insanların toplanabileceği merdiven zayiluğu, koridor yahut özge yerler buna dahildir.
Yangın bapsı; beşer katkısızlığını koruyup yangın ve esrar gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını emniyetli bir Yangın Merdiveni Kapısı şekilde yapmalarına yardımcı evet.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.